Descripció del lloc
La bellesa dels paratges naturals propis del riu d’Algars és un dels atractius d’aquesta petita població de 350 habitants. Al nord-est del seu territori es troba la serra de Botja i al sud, la de Pessells.
Caseres, el topònim de la qual segons la tradició té origen en la gran abundància de caça que hi ha al terme, l’any 1153, quan el castell de Miravet va ser donat als templers per Ramon Berenguer IV en agraïment a la seva lluita contra els sarraïns, pertanyia a Horta de Sant Joan. Dins del terme de Caseres, no gaire lluny del poble, hi ha el nucli d’Almudèfer, on encara avui es poden veure els vestigis del castell i l’església de Santa Anna. Originàriament el lloc va ser ocupat pels sarraïns i, posteriorment, l’any 1280, se li va atorgar carta de població. El segle passat, Almudèfer es va incorporar definitivament al municipi de Caseres.
L’església parroquial de Santa Anna es va començar a construir el segle XII. La nau rectangular és de tradició romànica i l’absis és gòtic. Destaca la portalada d’arc de mig punt amb dovelles emmarcades i un guardapols dentat.
El poblat ibèric del puig de Gesseres va estar ocupat fins a l’època romana i va ser excavat a principis del segle XX. El castell d’Almudèfer es troba sobre un petit turó al costat del riu d’Algars i compta amb una curiosa cisterna excavada a la roca viva. Al costat del castell es troba l’església de Santa Anna, d’estil romànic de transició al gòtic, de la qual encara es conserven dos arcs de diafragma i l’obra renaixentista de l’absis. A l’interior es conserva la imatge de pedra de santa Maria Magdalena, d’estil flamenc.