Bot

Pobles Terra Alta

Telèfon

Address

Bot, España

Email

Descripció del lloc

Bot (800 habitants) està situat a la vora del riu Canaletes, entre les serres de Corrals, a les quals pertanyen els cims de l’Agulla, la Plana, la Roca del Migdia i Pessells, que divideix les aigües dels rius Canaletes i d’Algars.
La primera ocupació es remunta als temps dels ibers, i com en el cas de la resta de pobles de la comarca, el terme va passar de mans dels templers a les dels hospitalaris. Durant la guerra dels Segadors (1640), Bot va ser saquejat pels mercenaris del rei Felip IV i el 1837 va patir les conseqüències de la primera guerra carlina.

Entre els edificis d’interès artístic destaca l’església parroquial de Sant Blai, d’estil renaixentista, aixecada a principis del segle XVII. Els seus murs, construïts amb pedra llavorada, s’adornen amb arcs de mig punt. L’ermita de Sant Josep, situada dalt d’un petit turó, a tocar del riu Canaletes, és d’estil barroc i té planta de creu llatina. El dia de Sant Josep es fa una processó per agrair al sant la pluja caiguda durant tot l’any. La Casa Paladella, construïda a final del segle XVII i principi del XVII, és un edifici senyorial amb línies gòtiques i populars que conflueixen amb formes més clàssiques.

Als voltants del poble abunden restes de petits poblats; un dels més significatius és el situat al costat de l’ermita de Sant Josep.

A causa de la seva situació geogràfica, a cavall entre les serres de Pàndols i de Cavalls, Bot és un bon punt de partida per realitzar nombroses excursions de muntanya.

Horari

monday-friday
Closed
saturday
Closed
sunday
Closed
>