Arnes

Pobles Terra Alta

Telèfon

977 43 51 34

Address

Plaça de la Vila, 2, 43597 Arnes, Tarragona, España

Email

Descripció del lloc

L’encant d’Arnes (550 habitants) prové de la seva orografia especial, en la qual conviuen muntanya i pla. El terme municipal forma part del territori dels ports de Tortosa-Beseit, i en l’extrem pla està banyat per dos rius: l’Estrets i el d’Algars, amb racons de bellesa singular com els Ullals de la Rosa, punt on conflueixen ambdós corrents. A això, cal afegir-hi un centre històric que ha estat declarat d’interès artístic i històric pel formidable nucli medieval fortificat. La seva història es remunta al segle XII, durant el regnat d’Alfons el Cast, que va conquistar les terres banyades pel riu d’Algars i el Matarranya. Va dependre de l’orde del Temple i després de la seva dissolució va passar a mans de l’orde de l’Hospital.

La casa consistorial és l’edifici més característic de la població i potser és la més bonica de Catalunya, i una de les primeres d’estil renaixentista. La magnífica construcció va ser aixecada el 1584 amb pedra tallada a esquadra, amb arcades de mig punt en planta i magnífics finestrals.

L’església parroquial, dedicada a santa Magdalena, és un edifici de l’any 1693 d’estil barroc, edificat sobre les ruïnes d’una església gòtica, els vestigis de la qual es poden veure al carrer de Sant Antoni. Arnes conserva l’estructura original del nucli medieval fortificat al voltant del castell. Pel costat del carrer de l’11 de setembre es divisen els sòlids murs de carreu sobre el terra rocós.

La natura és un altre dels punts forts d’Arnes i ofereix uns deliciosos tolls d’aigües cristal·lines per al bany. El Pimpoll i el Pi Ramut són dos arbres declarats monumentals, de 27 i 31 metres d’alçada respectivament, situats enmig d’un paratge natural del Port. Arnes ofereix la possibilitat de practicar diverses activitats, com el barranquisme o el senderisme, i forma part del recorregut de la Via Verda.

 

Horari

monday-friday
Closed
saturday
Closed
sunday
Closed
>