Prat de Comte

Pobles Terra Alta

Telèfon

977 42 82 84

Address

Prat de Compte, España

Email

dgisbert@pratdecomte.altanet.org
Descripció del lloc

Prat de Comte (200 habitants) es troba al nord-est dels ports de Tortosa-Beseit. El terme, per la seva situació geogràfica, és molt accidentat; les cotes més altes són el tossal d’Engrilló (1.076 m) i la Mola Grossa (1.045 m). El nucli urbà es troba elevat, a l’esquerra del barranc de Zalamera. Com la resta de poblacions de la Terra Alta, tot sembla indicar que es va poblar en època dels templers. És segur que el segle Prat de Comte XIV pertanyia als hospitalaris i estava integrat a la comanda d’Horta. Durant la guerra dels Segadors va ser saquejat per valons i flamencs. Les tropes carlines es van apoderar d’aquesta població i als seus voltants es van produir forts combats amb les tropes lliberals. Durant la Guerra Civil, la població va haver de ser evacuada durant l’escomesa de les tropes nacionals.

L’església de Sant Bartomeu va ser construïda el segle XVII; és d’estil renaixentista-barroc i va ser reconstruïda després de la Guerra Civil. La portalada és l’antiga porta d’entrada a la població, per accedir del carrer Major a l’església. En un lateral hi ha adossada la casa més senyorial de la vila, d’estil gòtic-renaixentista, coneguda com Ca la Pi.

El teix d’Engrilló és un arbre mil·lenari, de més de 13 metres d’alçada, 6 metres de base i 4,50 metres de tronc. Té un gran valor ecològic i històric.

Horari

monday-friday
Closed
saturday
Closed
sunday
Closed
>