Pobla de Massaluca

Pobles Terra Alta

Telèfon

977 43 97 54

Address

La Pobla de Massaluca, España

Email

aj.poblamassaluca@altanet.org
Descripció del lloc

El límit septentrional de la Pobla de Massaluca (430 habitants) el marca el riu Matarranya, afectat per la cua del pantà de Riba-roja. Hi trobem l’únic port fluvial de la Terra Alta, connectat amb el riu Ebre, on és possible practicar tota mena d’activitats aquàtiques.

Els orígens de la Pobla de Massaluca són incerts. El 1294 se li va atorgar carta de població al lloc conegut com a Devesa del Castell de Miravet, que no coincideix amb l’emplaçament actual del poble. A partir de 1531, va passar a formar part de la comanda hospitalària de Vilalba dels Arcs. Durant l’època moderna va quedar apartada dels esdeveniments bèl·lics que van afectar la Terra Alta.

El poble conserva diversos porxos i alguns edificis notables pels seus elements arquitectònics, com ara la Casa Folqué i la Casa l’Eugenio, situades al carrer Major. L’església de Sant Antoni és un edifici d’estil gòtic tardà amb una façana molt sòbria, on destaca el frontó triangular, i una capella que conté la venerada imatge de sant Antoni.
A uns 10 quilòmetres del poble hi ha l’ermita de Berrús, abans situada en un altre indret. El 1965 va ser traslladada per protegir-la de les aigües de l’embassament. Molt a prop del poble es troba també l’ermita de Santa Madrona, centre de devoció popular, que ha estat restaurada recentment.

Horari

monday-friday
11.00 - 14.00
saturday
Closed
sunday
Closed
>