Tast d’olis

Info Activitat

  • Tot l'any amb reserva prèvia

Descripció

Tasta l’oli ecològic a Horta de Sant Joan

A Horta de Sant Joan l’oli d’oliva ecològic té una identitat pròpia. Si vols comprovar-ho, apropa’t a les Terres de l’Ebre i deixa’t seduir per la seva aroma en una visita al celler Identitat.

En aquest celler veuràs com es cultiva aquest tipus d’oli i t’ensenyaran a preparar-te una deliciosa clotxa, una especialitat gastronòmica de la zona.

Durant la visita guiada per la seva finca passejaràs entre oliveres centenàries i t’explicaran com es fa el cultiu ecològic de l’oli. També veuràs com funciona el seu molí d’oli, situat en una casa del segle XII del centre d’Horta de Sant Joan.

En acabar, a la sala de tastos annexa al molí serà l’hora de fer un tast d’aquest oli amb distintiu de garantia de qualitat ambiental, que certifica que el seu procés d’elaboració té una mínima afectació sobre el medi ambient i que compleix criteris ambientals.

Al final de la jornada tothom es prepara la seva pròpia clotxa, un entrepà de pagès típic de la zona que consisteix en un pa buidat de molla i farcit amb sardina salada i tomàquet escalivat, all i oli. Un bon final per tancar aquesta experiència d’oleoturisme.

Activity Video