Franqueta- Roca Llisa-Coll de la Valera- Els estrets- Toll blau- Mas de Corretja- Forn de claç

Info Activitat

  • Mig

Descripció

A l’àrea recreativa de la Franqueta ens proposen quatre rutes, de les que nosaltres en ajuntem tres en una de sola.
Sortim per la carretera que ens ha portat fins aquí i passem el camping dels Ateus que deixem a mà dreta. Seguim i de seguida trobem l’escultura dedicada als guardes forestals.
Allà mateix trobarem una indicació cap al coll de la Valera i la Roca Llisa.
La pujada és constant per un corriol ple de pedregam i arrels, a mida que pugem anem veient les parets del davant amb unes vistes espectaculars.
Sabrem que arribem al coll quan comença la baixada, perquè no està senyalitzat.
Seguim baixant i travessem de nou la carretera i anem seguint la ruta dels estels, marcada en blau, fins arribar al mas de Lliberós, trobarem cartells i seguirem el riu cap a la dreta per entrar als estrets, seguirem per aquí on hi ha uns quants llocs per a poder banyar-se. Realment impressionant les parets als dos costats i el riu pel mig. Arribarem al toll blau, que és on donarem la volta i tornarem un torç pel mateix camí per on hem vingut. Trobarem un caminet a la dreta que baixa fins al riu, per allà s’hi pot creuar a peu, al menys ara a l’agost, i haurem canviat d’una llera a l’altre del riu. El seguirem vorejant fins arribar a un trencall indicat amb cartell que ens indica el camí del Mas de Corretja a la dreta, és força costerut, però en poca estona arribarem fins les runes del mas.
A partir d’aquí pràcticament tot fa baixada, trobarem les restes del forn de calç i poc desprès recuperem el cami de la Franqueta on arribarem poc desprès.

Activity Video