Terra Alta

Vegetació

Els arbres, els arbustos i els boscos cobreixen gairebé tots els racons de la Terra Alta.  La gran quantitat de zones verges d'edificació fan que hi hagi una vegetació de gran valor ecològic.

Antigament casi tota la comarca s'estenia de boscos de carrasques, però actualment aquets un cop tallats han sigut substituïts per pinars de Pi Sapí. Podem trobar boscos de ribera que ressegueixen el curs dels rius i es converteixen en els millors indrets per resguardar-se del sol a l'estiu i per gaudir dels colors de la tardor. Els vessants de les muntanyes, en canvi, estan tenyits tot l'any del verd intens de les alzines, els roures i els pins que s'aferren amb força a la terra i la roca.

La vegetació als Ports és en general de clima mediterrani: pinars de pi negral (pinassa) i de pi rojal, carrascar, brolla mediterrània, màquia… Però, en determinades zones trobem ambients molt diferents en poques zones de distància. Per exemple, les fagedes (declarades Reserva Natural Parcial), una vegetació pròpia de clima centreeuropeu.

Vine a respirar aire pur!

El carrascar

La pineda de pi sapí

Els boscos de ribera

La màquia de coscoll

La brolla de romer

Viola d'aigua

Segueix descobrint la Terra Alta