Les Roques de Benet

El paisatge emblemàtic d'Horta

Les Roques de Benet, situades al centre de tot el conjunt de muntanyes i separades d’Horta per una gran plana, ens atreuen la mirada i són punt de referència a la Terra Alta. Aquestes impressionants roques, que en el seu moment van inspirar el pintor Pablo Picasso, són una de les formacions muntanyoses més emblemàtiques del Parc Natural. Les seves parets verticals de conglomerat s’aixequen gairebé 300 m i cauen a plom sobre un sòcol calcari.

El seu nom originari, Bene, és àrab i ja està recollit a la carta de poblament cristià del segle XII. El camí per pujar-hi està indicat i és apte per a tothom que tingui una mínima forma física. Des del cim, a 1013 m, gaudim d’una visió a vol d’ocell fantàstica de tota la plana que tenim al davant i de les muntanyes que l’envolten.

Com arribar-hi

Des d’Horta de Sant Joan cal agafar la T-334 direcció Arnes. Una mica abans de la gasolinera s’ha d’agafar el desviament de l’esquerre, senyalitzat direcció Els Ports.  Seguir per la pista asfaltada (porta a l’àrea de lleure de la Franqueta). A uns 4,7Km. s’arriba a la Cruïlla de les Eres. Aquí podeu deixar el cotxe. A uns 700 metres comença l’excursió. Si voleu podeu seguir per la pista amb el cotxe on hi ha un petit aparcament per a 5-6 cotxes. El camí no és adequat per segons quins vehicles.

width="100%" height="350" frameborder="0" style="border:0" allowfullscreen>

Senderisme

Itineraris